Moka konvička nesmí chybět v žádné italské domácnosti. FirmaTognana má ve výrobě moka konviček dlouhou tradici a tak jsem se rozhodli tyto konvičky zařadit do sortimentu. Před každou přípravu kávy v moka konvičce je nutné ji rozebrat a vyčistit. Určitě nezapomeňte ani na sítko kde se mohou zachytit drobná zrnka z předešlé přípravy. Na čištění ale vynechte chemické prostředky. Na přípravu v moka konvičce se hodí spíše tmavěji pražené kávy než moderní světle pražené arabiky, kterým rozhodně neprospěje bod varu, kterému se nevyhnete.
POZOR na hrubost mletí. Kávu si namelte hruběji než na espresso. Pro představu hruběji, než cukr krupičku a jemněji než cukr krystal, prostě něco mezi tím. Pokud pomelete kávu příliš najemno pára se neprotlačí do vrchní části Moka konvičky.