Moka konvičky
Moka konvička nesmí chybět v žádné italské domácnosti. Firma Tognana má ve výrobě moka konviček dlouhou tradici a tak jsem se rozhodli tyto konvičky zařadit do sortimentu.
Před každou přípravu kávy v moka konvičce je nutné ji rozebrat a vyčistit. Určitě nezapomeňte ani na sítko kde se mohou zachytit drobná zrnka z předešlé přípravy. Na čištění ale vynechte chemické prostředky.
Na přípravu v moka konvičce se hodí spíše tmavěji pražené kávy než moderní světle pražené arabiky, kterým rozhodně neprospěje bod varu, kterému se nevyhnete.
Nově máme v nabídce moka konvičky od renomované značky BIALETTI. Dopřejte si espresso z nejznámějšího italského kávovaru.
POZOR na hrubost mletí. Kávu si namelte hruběji než na espresso. Pro představu hruběji, než cukr krupičku a jemněji než cukr krystal, prostě něco mezi tím. Pokud pomelete kávu příliš najemno pára se neprotlačí do vrchní části Moka konvičky.